مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی

 

       مدیرت نظارت بر مواد غذایی آشامیدنی و آرایشی بهداشتی از مدیریت های تابعه معاونت غذا و دارو ی دانشگاه علوم پزشکی است که عهده دار شرح

 

      وظایف زیر در راستای تامین سلامت مصرف کنندگان می باشد:

 

 

  • نظارت و بازرسی بر کارخانجات و واحدهای تولیدی مواد غذایی، آشامیدنی و آرایش بهداشتی

 

  • صدور مجوزهای بهداشتی تولید ثبت منبع(تاسیس- بهره برداری )، مسئول فنی، ساخت و ...

 

  • نظارت بر صادرات و واردات مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی

 

  • نظارت بر برچسب گذاری مواد غذایی آشامیدنی و ارایشی بهداشتی

 

  • آموزش، اطلاع رسانی و رسیدگی به شکایات

 

  • مبارزه با قاچاق و محصولات قاچاق در سطح عرضه

 

  • اجرای طرح پایش محصولات غذایی، آرایشی بهداشتی(PMS) در سطح عرضه

 

  • اجرای طرح پایش باقیمانده آفتکشها، فلزات سنگین و سموم در محصولات کشاورزی

 

  • ارزیابی و درجه بندی موسسات تولیدی مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی

 

  • ارزیابی عملکرد شبکه های بهداشت و درمان در حوزه عملکردی مدیریت غذا

 

  • نظارت،  بازرسی و صدور پروانه های بهداشتی انبارها و پخش مواد غذایی و آرایشی بهداشتی

 

  • انجام فعالیت های ابلاغ شده از سوی وزارتخانه متبوع در قالب برنامه های عملیاتی سالانه

 

 

        گروههای تخصصی کارشناسی

 

    • آرایشی و بهداشتی 

  1.  
    • ظروف بسته بندی وپلیمری

  2.  
    • آرد و فرآورده های آرد

  3.  

    • نوشیدنیها، قند و شکر

  4.  

    • فرآورده های گوشتی، کنسروی و نیمه کنسروی

  5.  

    • بسته بندی مواد غذایی و خشکبار

  1.  
    • فراورده های لبنی، غلات حجیم شده و روغن ها

  2.  
    • پخش ها و انبارهای مواد غذایی

 

 

     اداره آرایشی بهداشتی

 

  •  صدور پروانه های بهداشتی جهت محصولات آرایشی و بهداشتی 

 

  •  بررسی نقشه پیشنهادی و تایید محل احداث واحد تولیدی و انطباق محل ،تجهیزات، خطوط تولید و GMP واحد تولیدی با حداقل ضوابط فنی و بهداشتی

 

  •  بازرسی و نظارت بر امور کنترل کیفی و فعالیت موسسات تولیدکننده محصولات فوق الذکر و پیگیری امور مربوطه

 

  • پاسخگویی به استعلامات واصله از سایر ارگانها در زمینه تاسیس واحدهای تولیدی

 

  • رسیدگی و پاسخگویی به شکایات

 

  • صدور مجوز استفاده از ظرفیت خالی کارخانجات

 

  •  آموزش مسئولین فنی مطابق فرم گزارش آموزش توجیهی مسئولین فنی

 

 

        اداره غذا

 

 

       گروه ظروف و پلیمر 

 

  •  صدور مجوزهای بهداشتی شامل پروانه بهره برداری بهداشتی، پروانه ساخت ، پروانه مسئول فنی و شناسه نظارت جهت ظروف مرتبط با محصولات غذایی

 

  •  بررسی نقشه پیشنهادی و تایید محل احداث واحد تولیدی و انطباق محل ،تجهیزات، خطوط تولید و GMT واحد تولیدی با حداقل ضوابط فنی و بهداشتی

 

  •  بازرسی و نظارت بر امور کنترل کیفی و فعالیت موسسات تولیدکننده محصولات فوق الذکر و پیگیری امور مربوطه

 

  •  پاسخگویی به استعلامات واصله از سایر ارگانها در زمینه تاسیس واحدهای تولیدی

 

  •  رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مربوطه در سطح تولید

 

  • بررسی آنالیز فرآورده های غذایی و مرتبط و مواد اولیه وارداتی

 

  • صدور مجوز استفاده از ظرفیت خالی کارخانجات

 

  • آموزش مسئولین فنی مطابق فرم گزارش آموزش توجیهی مسئولین فنی

 

  •  تکمیل و بررسی فرمهای PRPs کارخانجات تولیدی استان

 

  •  ارائه سمینار و مقالات علمی و مصاحبه های رادیویی و تلویزیونی

 

    

     گروه آرد و فراورده های آردی

 

  •  صدور مجوزهای بهداشتی شامل پروانه بهره برداری بهداشتی، پروانه ساخت ، پروانه مسئول فنی و شناسه نظارت جهت انواع نان ، آرد ، انواع کیک و کلوچه و شیرینی ،بیسکوئیت و کراکر

 

  •  بررسی نقشه پیشنهادی و تایید محل احداث واحد تولیدی و انطباق محل ،تجهیزات، خطوط تولید و GMT واحد تولیدی با حداقل ضوابط فنی و بهداشتی

 

  •  بازرسی و نظارت بر امور کنترل کیفی و فعالیت موسسات تولیدکننده محصولات فوق الذکر و پیگیری امور مربوطه

 

  •  پاسخگویی به استعلامات واصله از سایر ارگانها در زمینه تاسیس واحدهای تولیدی

 

  •   رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مربوطه در سطح تولید

 

  •   بررسی آنالیز فرآورده های غذایی و مرتبط و مواد اولیه وارداتی

 

  •   صدور مجوز استفاده از ظرفیت خالی کارخانجات

 

  •  نظارت بر فرآیند غنی سازی آرد در کارخانجات تولید آرد

 

  •  آموزش مسئولین فنی مطابق فرم گزارش آموزش توجیهی مسئولین فنی

 

  •  تکمیل و بررسی فرمهای PRPs کارخانجات تولیدی استان

 

  •  ارائه سمینار و مقالات علمی و مصاحبه های رادیویی و تلوزیونی

 

 

       گروه نوشیدنیها،  قند و شکر    

 

  •  صدور مجوزهای بهداشتی شامل پروانه بهره برداری بهداشتی، پروانه ساخت ، پروانه مسئول فنی و شناسه نظارت جهت محصولات نوشیدنی ،انواع عرقیات، عصاره های گیاهی و اسانسهای نوشیدنی ،آب یخ  ، سرکه

 

  •  بررسی نقشه پیشنهادی و تایید محل احداث واحد تولیدی و انطباق محل ،تجهیزات، خطوط تولید و GMT واحد تولیدی با حداقل ضوابط فنی و بهداشتی

 

  •  بازرسی و نظارت بر امور کنترل کیفی و فعالیت موسسات تولیدکننده محصولات فوق الذکر و پیگیری امور مربوطه

 

  •   پاسخگویی به استعلامات واصله از سایر ارگانها در زمینه تاسیس واحدهای تولیدی

 

  •  رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مربوطه در سطح تولید

 

  •   بررسی آنالیز فرآورده های غذایی و مرتبط و مواد اولیه وارداتی

 

  •  صدور مجوز استفاده از ظرفیت خالی کارخانجات

 

  •  تکمیل و بررسی فرمهای PRPs کارخانجات تولیدی استان

 

  •  آموزش مسئولین فنی مطابق فرم گزارش آموزش توجیهی مسئولین فنی

 

  •  ارائه سمینار و مقالات علمی و مصاحبه های رادیویی و تلوزیونی

 

 

       گروه فراورده های کنسروی نیمه کنسروی

 

 

  • صدور مجوزهای بهداشتی شامل پروانه بهره برداری بهداشتی، پروانه ساخت ، پروانه مسئول فنی و شناسه نظارت جهت محصولات فرآورده های گوشتی ،کنسروهای گوشتی و غیرگوشتی ،آبلیمو، آبغوره، ،انواع

 

          مربا و مارمالاد، انواع سس، ترشی، خیارشور، شوری و کمپوت

 

  •  بررسی نقشه پیشنهادی و تایید محل احداث واحد تولیدی و انطباق محل ،تجهیزات، خطوط تولید و gmt واحد تولیدی با حداقل ضوابط فنی و بهداشتی

 

  •  بازرسی و نظارت بر امور کنترل کیفی و فعالیت موسسات تولیدکننده محصولات فوق الذکر و پیگیری امور مربوطه

 

  •  پاسخگویی به استعلامات واصله از سایر ارگانها در زمینه تاسیس واحدهای تولیدی

 

  •  رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مربوطه در سطح تولید

 

  • بررسی آنالیز فرآورده های غذایی و مرتبط و مواد اولیه وارداتی

 

  • صدور مجوز استفاده از ظرفیت خالی کارخانجات

 

  •  آموزش مسئولین فنی مطابق فرم گزارش آموزش توجیهی مسئولین فنی

 

  •  تکمیل و بررسی فرمهای PRPS کارخانجات تولیدی استان

 

  •  ارائه سمینار و مقالات علمی و مصاحبه های رادیویی و تلوزیونی

 

        گروه بسته بندی

 

  •  صدور مجوزهای بهداشتی شامل پروانه بهره برداری بهداشتی، پروانه ساخت ، پروانه مسئول فنی و شناسه نظارت جهت  تولید و بسته بندی انواع محصولات پودری، چای، قهوه ،کاکائو، ادویه،    زعفران، نمک، بوجاری

 

  •  بررسی نقشه پیشنهادی و تایید محل احداث واحد تولیدی و انطباق محل ،تجهیزات، خطوط تولید و GMT واحد تولیدی با حداقل ضوابط فنی و بهداشتی

 

  •  بازرسی و نظارت بر امور کنترل کیفی و فعالیت موسسات تولیدکننده محصولات فوق الذکر و پیگیری امور مربوطه

 

  • پاسخگویی به استعلامات واصله از سایر ارگانها در زمینه تاسیس واحدهای تولیدی

 

  • رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مربوطه در سطح تولید

 

  • بررسی آنالز فرآورده های غذایی و مرتبط و مواد اولیه وارداتی

 

  • صدور مجوز استفاده از ظرفیت خالی کارخانجات

 

  •  آموزش مسئولین فنی مطابق فرم گزارش آموزش توجیهی مسئولین فنی

 

  •  تکمیل و بررسی فرمهای PRPS کارخانجات تولیدی استان

 

  •  ارائه سمینار و مقالات علمی و مصاحبه های رادیویی و تلوزیونی

 

 

     گروه لبنی، روغن و فرآوره های حجیم شده

 

  •  صدور مجوزهای بهداشتی شامل پروانه بهره برداری بهداشتی، پروانه ساخت ، پروانه مسئول فنی و شناسه نظارت جهت انواع محصولات لبنی شامل شیر ،شیرخشک، کشک، کره و روغن ،بستنی،

 

            دسرهای لبنی، ماست، دوغ، روغن، چیپس، غلات حجیم شده

  •  بررسی نقشه پیشنهادی و تایید محل احداث واحد تولیدی و انطباق محل ،تجهیزات، خطوط تولید و GMT واحد تولیدی با حداقل ضوابط فنی و بهداشتی

 

  •  بازرسی و نظارت بر امور کنترل کیفی و فعالیت موسسات تولیدکننده محصولات فوق الذکر و پیگیری امور مربوطه

 

  •  پاسخگویی به استعلامات واصله از سایر ارگانها در زمینه تاسیس واحدهای تولیدی

 

  •  رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مربوطه در سطح تولید

 

  •  بررسی آنالیز فرآورده های غذایی و مرتبط و مواد اولیه وارداتی

 

  •  صدور مجوز استفاده از ظرفیت خالی کارخانجات

 

  •  شرکت در جلسات شیر مدارس

 

  •  تکمیل و بررسی فرمهای PRPs کارخانجات تولیدی استان

 

  •  آموزش مسئولین فنی مطابق فرم گزارش آموزش توجیهی مسئولین فنی

 

  •  ارائه سمینار و مقالات علمی و مصاحبه های رادیویی و تلوزیونی

 

 

       گروه انبارها

 

  • بازدید و ارزیابی سیلوهای ذخیره ونگهداری گندم،انبار ها و مراکز پخش فرآوردههای غذایی

 

  •  بررسی و تایید ،صدور و تمدید پروانه های بهره برداری و مسئول فنی،انبارها و مراکز پخش

 

  • هماهنگی یا شبکه های بهداشتی و قطب ها جهت ساماندهی سیلو ها ،انبار ها و مراکز پخش