واحد ها و بخش های تخصصی آزمایشگاه کنترل کیفی غذا ودارو اهواز

 

بخش میکروب شناسی


 

 

شناسایی عوامل باکتریایی و قارچی که از مهمترین آلوده کنندگان مواد غذایی به شمار می روند، بر اساس جدیدترین استانداردها، بررسی و شناسایی می نمایند.لازم به ذکر است به دلیل حساسیت کار در این بخش و جلوگیری از بوجود آمدن آلودگیهای ثانویه رعایت شرایط کاملأ استریل در مراحل مختلف آزمایشات الزامی بوده و رعایت نکات ایمنی فردی توسط پرسنل از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. بخش میکروبیولوژی شامل سه قسمت می باشد:  کشت، انکوباسیون و محیط سازی و استریل.

 

بخش شیمی مواد غذایی


 

 

    .   در این بخش، بررسی فیزیکوشیمیایی فراورده ها مورد بررسی قرار می گیرند

بخش شیمی شامل گروه­های کاری زیر می باشد:

فراورده های غلات ، فراورده های لبنی ، فراورده های گوشتی، فراورده های بسته بندی و خشکبار، فراورده های قنادی ، فراورده های نوشیدنی کنسروی، فراورده های روغنی، آب، عرقیجات، آرایشی و بهداشتی و ... می باشد.

 

 

بخش آنالیز دستگاهی


 

 میزان سموم و آلاینده های موجود در فراورده های غذایی و بهداشتی با استفاده از تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی  دراین بخش مورد بررسی و سنجش قرار می گیرد. از جمله فعالیت های بخش سم شناسی این آزمایشگاه اندازه گیری میزان فلزات سنگین، سموم قارچی،  نگهدارنده ها، قندهای مصنوعی ، سموم دفع آفات نباتی و .... می باشد

 

بخش آنالیز دارو


 

 

در این بخش امکان آنالیز انواع داروهای خوراکی و تزریقی و ... مطابق دستورالعمل ها و استانداردهای معتبر ملی و بین المللی وجود دارد و به این منظور از دستگاههای آنالیزی پیشرفته استفاده میگردد.

 

بخش بسته بندی و پلیمر


 

 

این بخش با تکیه بر توانمندی های کارشناسان و امکانات دستگاهی مجهز مطابق بر استاندارد های ملی و بین المللی و با توجه به اهمیت این محصولات بر سلامتی انسان، در راستای تایید محصولات پلیمری  آزمون های تخصصی مربوطه  را انجام می دهد.

 

بخش آرایشی- بهداشتی


 

 

در این بخش آزمون های تخصصی بر روی محصولاتی مانند سقید کننده ها، پاک کننده های سطوح،  انواع صابون، رنگ مو، شامپو و محصولات مرتبط با مو، انواع کرم، انواع دستمال کاغذی، پوشک بچه، کاغذ تیشو، خمیر دندان و محصولات مرتبط با دهان، مواد اولیه آرایشی بهداشتی، انواع محصولات آرایشی- بهداشتی انجام می پذیرد.

 

واحد توسعه و فناوری


 

در این بخش ایده های پژوهشی با نگاهی محصول محور و دانش بنیان و متناسب با نیاز مجموعه سازمان غذا و دارو ارائه و تجمیع می گردند. پس از آن، طرح مربوطه نگارش و در سازمان غذا و دارو، مراکز تحقیقاتی یا یکی از  دانشگاه های علوم پزشکی کشور ثبت و مورد تصویب قرار می گیرد. هدف از فعالیت بخش توسعه و فناوری، انجام پژوهشهای هدفمند، کاربردی و ثمربخش جهت کمک به رفع مشکلات موجود و بهبود عملکرد کنترل کیفیت در تضمین سلامت فراوردهای سلامت محور می باشد.

 

بخش تهیه نمونه های کنترلی (QCM)


 

مرکز ساخت نمونه های مرجع و کنترلی در آزمایشگاه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با رویکردهای زیر فعالیت می کند:

  • دسترسی سریع، آسان و با هزینه مناسب آزمایشگاههای کشور به نمونه های مرجع و کنترلی
  • اطمینان از کیفیت نمونه ها
  • کاهش خروج ارز از کشور و صرفه جویی در هزینه های آزمایشگاهها
  • اطلاع سریع از خطاهای آزمایشگاهی و انجام اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه
  • تضمین و کنترل کیفیت نتایج آزمون های ارائه شده از طرف آزمایشگاه
  • امکان انجام آزمونهای مهارت حرفه ای (PT) در داخل کشور
  • قابلیت صدور اقلام تولید شده به خارج از کشور و تحقق اقتصاد دانش بنیان
  • امکان صدور خدمات فنی و مهندسی به کشورهای متقاضی