معرفی معاونت غذا ودارو


 

 

پس از استقرار نظام قانون گذاری در کشورمان وظایف حاکمیتی و نظارتی در حوزه غذا و دارو وجود داشته، اما در گذر زمان با تغییرات در وظایف و ساختار تشکیلاتی همراه بوده که نتیجه آن، تکامل این مجموعه نظارتی را در پی داشته است.

تا پیش از سال 1368 در زمان وزارت بهداری وظایف نظارتی این حوزه در اداره کل نظارت بر امور دارو و تجهیزات پزشکی و زیر نظر سازمان منطقه ای بهداری استان خوزستان تعریف می شده که پس از تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا سال 1381، این وظایف در سه اداره نظارت بر دارو، کنترل مواد غذایی و آزمایشگاه مواد غذایی تعریف و به عنوان زیرمجموعه ای از معاونت درمان و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز قرار می گیرد.

از سال 1381 تا1384 با تغییراتی جدید به عنوان مدیریت نظارت بر غذا و دارو، به صورت مدیریتی مستقل زیر نظر ریاست دانشگاه شکل می گیرد.

از نیمه دوم 1384 تا کنون نیز با ساختار تشکیلاتی وسیع تر و به عنوان یکی از معاونت های دانشگاه علوم پزشکی اهواز سامان یافته است. با گسترش وظایف و  امور محوله سازمانی تشکیلات این معاونت نیز توسعه یافت و در حال حاضر در قالب 4 مدیریت و 2 اداره مشغول به انجام وظایف می باشد.

1-مدیریت نظارت بر دارو و فرآورده های دارویی

2-مدیریت غذا و محصولات آرایشی بهداشتی

3-مدیریت تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی

4-مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو

5-اداره فرآورده های طبیعی سنتی مکمل

6-اداره تحقیق و توسعه