آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو
آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو استان خوزستان در سال 1348 تاسیس و هم اکنون زیر نظر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز میباشد و به عنوان آزمایشگاه سطح یک کشوری رتبه بندی شده است.
آزمایشگاه واحدی مستقل می باشد که فعالیت های آزمون را به صورت مستقل و بیطرفانه انجام می دهداین فعالیتها به طریقی انجام می شود که الزامات استاندارد،نیاز مشتریان، مراجع قانونی یا سازمان هایی که به آزمایشگاه رسمیت می بخشند، بر آورده گردد.
این آزمایشگاه با داشتن نیروی انسانی متخصص در مقاطع دکتــرا، کارشناسی ارشــد، کارشناسـی ، کنترل مواد اولیه مورد مصرف صنایع غذایی و دارویی، مواد غذایی فرآوری شده در کلیه مراحل تولید، مواد غذایی سطح عرضه، نمونه هایوارداتی، صادراتی و قاچاق را بر اساس استانداردهای موجود بر عهده دارد. در راستای ارتقای کیفیت خدمات، آزمایشگاه راهبردهای ذیل را سرلوحه فعالیتهای خویش معین نموده است:
- توسعه دامنه عملکرد به منظور تحت پوشش قراردادن حداکثری آزمونهای مرتبط با سلامت.
- بهبود مداوم سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه برمبنای روش های اجرایی مدون شده طبق استاندارد ISO/IEC 17025 و GLP
- کاهش زمان پاسخگویی و ارسال نتایج آزمایشات به مشتریان.
- ارتقاء مهارتها و توانمندی کارشناسان از طریق برگزاری دوره ها و ماموریتهای آموزشی.
- ارتباط موثر، متقابل و هدفمند با واحدهای تولیدی و کارخانجات به منظور ارتقاء سطح آزمایشگاههای این مراکز از طریق بازرسی ها و برگزاری دوره های آموزشی مستمر.
- ارتباط موثر با مراکز علمی ، پژوهشی به منظور ارتقاء کیفی نتایج آزمون ها و افزایش توان عملیاتی آزمایشگاه.
آزمایشگاه کنترل مواد خوراکی, آشامیدنی, آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکنون به موفقیت زیر نایل شده است:
- دریافت گواهی ملی استقرار عملیات خوب آزمایشگاهی(GLP) در سال 1394
- دریافت لوح تقدیر از سوی مقام عالی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی جناب آقای دکتر سید حسن هاشمی در سال 1394
- کسب رتبه نخست کشوری آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو در ارزیابی عملکرد سال 1394 از طرف سازمان غذا و دارو
- کسب رتبه نخست کشوری آزمایشگاه کنترل کیفی غذا و دارو در ارزیابی عملکرد سال 1393 از طرف سازمان غذا و دارو
شرح وظایف کارشناسان
- رعایت اصول GLP و ISO 17025 و تلاش در جهت استقرار آن در آزمایشگاه
- انجام دقیق و صحیح کلیه آزمونهای محوله مطابق SOP و استاندارد تعریف شده
- تجزیه و تحلیل لازم بر روی نتایج حاصل از آزمونهای انجام شده و ارائه پاسخ در زمان مقررانجام آزمونهای اعتبار بخشی روش های آزمایش و تجهیزات
- کنترل میانی دستگاهها، ثبت و گزارش آنها
- رعایت اصول ایمنی و حفاظت فردی در آزمایشگاه
- نگارش مستندات بخش شامل روش های آزمون، روش های کار با دستگاه و کالیبراسیون محلول ها
- ارتقا توانمندیهای علمی و حرفه ای از طریق شرکت در دورهای آموزشی و سمینارها
- آموزش دانشجویان و مسئولین فنی آزمایشگاه های کارخانجات تکریم و ترویج فرهنگ نحوه رفتارشایسته با مراجعین
خط مشی کیفیت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو
آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازباتکیه برتوانمندیها، خلاقیت و پشتکار کارکنان خود به عنوان یکی از برترین آزمایشگاهها در سطح معاونتهای غذا و داروی سراسر کشور و سازمان غذا و دارو فعالیت می نماید.این آزمایشگاه در راستای رسالت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در جهت توسعه و افزایش سطح سلامت جامعه ، وظیفه خود را افزایش دامنه عملکرد با تکیه بر آزمونهای سلامت محور ونیز استقرار سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاهی برمبنای استاندارد ISO/IEC 17025 قرار داده است. به منظور نیل به این اهداف این آزمایشگاه، راهبردهای ذیل را سرلوحه فعالیتهای خویش معین نموده است:
1. ارائه خدمات در چهار چوب قوانین جمهوری اسلامی ایران و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
2.ارائه خدمات آزمایشگاهی و انجام آزمونها برمبنای روشهای استاندارد بین المللی
3. توسعه دامنه عملکرد به منظور تحت پوشش قراردادن حداکثری آزمونهای مرتبط با سلامت
4. بهبود مداوم سیستم مدیریت کیفیت آزمایشگاه برمبنای روش های اجرایی مدون شده طبق استاندارد ISO/IEC 17025 11ارتقاء مهارتها و توانمندی کارشناسان از طریق برگزاری دوره ها و ماموریت های آموزشی
5.کاهش زمان پاسخگویی و ارسال نتایج آزمایشات به مشتریان
6. استفاده بهینه از توان پرسنلی و امکانات دستگاهی جهت سرویس دهی به مراکز مختلف از جمله قوه قضائیه، واردکنندگان کالا، واحدهای تولیدی و کارخانجات
7. ارتباط موثر، متقابل و هدفمند با واحدهای تولیدی و کارخانجات به منظور ارتقاء سطح آزمایشگاههای این مراکز از طریق بازرسی ها و برگزاری دوره های آموزشی مستمر
واحد تضمین کیفیت (QA)
همه واحدهای آزمایشگاه به عنوان اجزای سازمان اهمیت خاص خود را داشته و عهده دار بخشی از فعالیت ها هستند. در این میان، واحد تضمین کیفیت (QA) از نظر برنامه ریزی و ارتقاء کیفیت مجموعه اهمیت بسیاری در آزمایشگاه دارد. واحد تضمین کیفیت مسئولیت تدوین و بازنگری کلیه روشهای اجرایی مدیریتی، فنی و نظارت بر اجرای صحیح آنها را توسط پایش های دوره ای مطابق با استاندارد ایزو 17025 بر عهده دارد. بهبود مستمر سیستم با بررسی نتایج پایش ها و تصمیم گیری در جهت ارتقاء کیفیت صورت می گیرد. واحد تضمین کیفیت به طور مستقیم زیر نظر مدیریت ارشد می باشد و به لحاظ کاری در ارتباط با تمامی اجزا و پرسنل آزمایشگاه می باشد. کنترل مستندات، مدارک و سوابق، ممیزی های داخلی، اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه، نظارت بر واحد کالیبراسیون و تجهیزات، بررسی شکایات مشتریان، کنترل کیفیت و اعتبار بخشی آزمون های آزمایشگاه، پایش عملکرد گردش نمونه تا ارسال پاسخ آزمون، اهم فعالیتهای واحد تضمین کیفیت می باشند.
بخش میکروب شناسی
با توجه به اینکه عوامل باکتریایی و قارچی از مهمترین آلوده کنندگان مواد غذایی به شمار می روند پرسنل این بخش بر اساس جدیدترین استانداردها و به بهترین نحو موارد را بررسی و شناسایی می نمایند.لازم به ذکر است به دلیل حساسیت کار در این بخش و جلوگیری از بوجود آمدن آلودگیهای ثانویه رعایت شرایط کاملأ استریل در مراحل مختلف آزمایشات الزامی بوده و رعایت نکات ایمنی فردی توسط پرسنل از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
بخش میکروبیولوژی شامل سه قسمت می باشد:
کشت
مجهز به هود لامینار و لامپ UV بوده و کشت نمونه ها در این قسمت انجام می شود.
انکوباسیون
در این قسمت انکوباتور ها قرار دارند و نمونه ها پس از تلقیح در محیط های کشت در آنها گرمخانه گذاری میشوند. محیط سازی و استریل:
در بخش محیط سازی، انواع محیط های کشت طبق دستورالعمل های درج شده بر روی بسته بندی و استاندارد مربوطه تهیه می شود در قسمت استریل اتوکلاو ها و فور قرار دارند و استریل خشک و مرطوب را انجام می شود.
آزمونها
در این بخش آزمون های میکروبی شامل موارد زیر، طبق استاندارد ملی ایران یا روش های توسعه یافته در آزمایشگاه انجام می شود: شناسایی و شمارش انتروباکتریاسه- شناسایی و شمارش کلیفرم- شناسایی و شمارش استافیلو کوکوس اورئوس- شناسایی و شمارش کلستریدیم های احیا کننده سولفیت- شناسایی و شمارش باکتری های مقاوم به اسید، باکتری های اسید لاکتیک- شناسایی و شمارش پزودوموناس ائروژینوزا- شناسایی و شمارش کپک- شناسایی و شمارش مخمر- شناسایی و شمارش انترو کوکوس فکالیس- شناسایی سالمونلا- شمارش باسیلوس سرئوس-شناسایی اشریشیاکلی-شمارش کلی میکروارگانیسم ها-شمارش باکتری های مزوفیل-شمارش لیستریا مونوسایتوژنز-شناسایی و شمارش یرسینیا انتروکولیتیکا-کمپیلو بکتر ژژونی
بخش شیمی مواد غذایی
زیر مجموعه فنی آزمایشگاه کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه جندی شاپور اهواز بوده که با توجه به اهمیت سلامت مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی عرضه شده در سطح جامعه، کلیه نمونههای ارسالی از بخش پذیرش نمونه را که نیازمند بررسی فیزیکوشیمیایی هستند، در این بخش تحت بررسی قرار می گیرند
بخش شیمی شامل گروههای کاری زیر می باشد:
فراورده های غلات ، فراورده های لبنی ، فراورده های گوشتی، فراورده های بسته بندی و خشکبار، فراورده های قنادی ، فراورده های نوشیدنی کنسروی، فراورده های روغنی، آب، عرقیجات، آرایشی و بهداشتی و ... می باشد.
آزمون ها
در این بخش آزمون های شیمیایی شامل موارد زیر، طبق استاندارد ملی ایران یا روش های توسعه یافته در آزمایشگاه انجام می شود: pH، درصد مواد جامد محلول در آب، اسیدیته برحسب اسید سیتریک، اسیدیته برحسب اسید لاکتیک، اسیدیته برحسب اسید فرمیک، اسیدیته برحسب اسید مالیک، اسیدیته برحسب اسید اولئیک، اسیدیته برحسب اسید سیتریک، عدد اسیدی، باقیمانده خشک (عصاره)، درصد رطوبت، درصد میوه محتوی، درصد خاکستر، درصد خاکستر نامحلول در اسید، درصد خاکستر محلول در آب، قلیائیت خاکستر، درصد قندهای احیاکننده، درصد قند کل، درصد ساکارز، درصد گلوکز، نسبت گلوکز به فروکتوز، هیدروکسی متیل فورفورال، فعالیت دیاستازی، عدد پراکسید، درصدچربی کل، درصد صمغ کل، درصد پروتئین، درصدمواد ژله کننده، فشار Co2، اسیدبنزوئیک و اسیدسوربیک، ویژگیهای ارگانولپتیکی ، درصدوزنی اسانس، پراکسید، وجود رنگ مصنوعی، پلاریزاسیون، انیدرید سولفورو، خاکستر کنداکته، درصد پری، وزن خالص، وزن آبکش، درصد نمک، درصد نشاسته، دانسیته، اندیس یدی، میزان ید، درصد خلوص، مقدار نیتریت، فسفات، هیدروکسی پرولین، مواد خارجی و مواد نامحلول، عصاره آبی، ریزش آزاد، قابلیت حل شدن، دانسیته، وجود آنتی بیوتیک، نقطه انجماد، تست نشاسته، عدد صابونی، عددغیر قابل صابونی، ترکیبات قطبی، پایداری روغن، Spot test ، گلوتن، اندیس فرمالین، ارزش اکسیداسیون، شفافیت، سدیم کربنات، قلیائیت آزاد، کلر فعال، رسوب، درصد ماده فعال، پایداری در 5 و 40 درجه، عدد زئین، فرمالدئید، عدد اکسیدان، ماده آمفوتری، کلریدریک اسید، مواد غیر فرار، درصد الکل، تست ایجاد لکه، تست شعله، سولفات، فلوراید، کلراید، منیزیم، مس، آهن، روی، منگنز، آلومینیم، سختی آب، TDS درآب، کدورت
بخش سم شناسی و دستگاهی
با توجه به اهمیت سموم و آلایندهای مواد غذایی و تاثیر آن بر روی سلامت، جهت اطمینان از مواد غذایی سالم و عاری از هر گونه عوامل بیماری زا و تضمین سلامت آنها، به منظور کنترل کیفی انواع فرآورده های غذایی، میزان سموم و آلاینده های موجود در آنها در بخش سم شناسی آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی استان مورد بررسی و سنجش قرار می گیرد. از جمله فعالیت های بخش سم شناسی این آزمایشگاه اندازه گیری میزان فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، آرسنیک، جیوه، آهن، مس، روی، نیکل، قلع، کروم و منگنز)، اندازه گیری سموم قارچی همچون آفلاتوکسین ها (M1,B1,B2,G1,G2) و مایکوتوکسین ها (زیرالنون، اکراتوکسین، داکسی نی والنون (DON))، اندازه گیری نگهدارنده ها (پتاسیم سوربات، سدیم بنزوات و ناتامایسین) اندازه گیری میزان قندهای مصنوعی (آسپارتام، سدیم ساخارین و آسه سولفام K ) می باشد
آزمون های بخش سم شناسی
استخراج سموم قارچی با استفاده از کیت های تخصصی این سموم و اندازه گیری و شناسایی آنها با دستگاه Elisa reader
نام آزمون مورد آزمون |
روش آزمون |
سموم قارچی |
آفلاتوکسین ها (B1,B2,G1,G2,M1) |
مایکوتوکسین ها (اکراتوکسین، زیرالنون، DON) |
استخراج سموم قارچی پس از عبور از ستونهای ایمونوافینیتی و شناسایی و اندازه گیری آن توسط دستگاه HPLC
|
آلاینده های فلزی |
آهن موجود در نمو نه های آرد (کنترل طرح کشوری غنی سازی آرد با آهن) |
استخراج فلزاتی مانند سرب، روی، آهن، مس، کادمیوم، ارسنیک، جیوه، قلع و... از مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی |
اندازه گیری با دستگاه جذب اتمی ((Atomic Absorption |
نگهدارنده ها |
(سدیم بنزوات، پتاسیم سوربات و ناتامایسین) استخراج انواع مواد نگهدارنده با روش های مختلف از جمله پیش تغلیظ و اندازه گیری آنها با دستگاه HPLC |
شیرین کننده ها |
آسپارتام، سدیم ساخارین و آسه سولفام K) استخراج انواع مواد نگهدارنده با روش های مختلف از جمله پیش تغلیظ و اندازه گیری آنها با دستگاه HPLC |
آفت کش ها |
باقی مانده سموم آفت کش ها باقی مانده سموم آفت کش ها در مواد غذایی به روش QUCHERS استخراج شده و توسط دستگاه GC/MS شناسایی و اندازه گیری می گردد. |
بخش آنالیز دارو
بنای اولیه ی آزمایشگاه در سال 1391 گذاشته شد، و در سال 1393 کار ساخت بنا و تجهیز آزمایشگاه به پایان رسید.در ابتدای سال 1394 نیروی متخصص آزمایشگاه تامین شد. طبق برنامه ی کاری آزمایشگاه از ابتدای سال 95 بررسی دستگاه ها و تجهیزات صورت گرفت سپس اندازه گیری و اعتباربخشی 4 داروی سیپروفلوکساسین، استامینوفن، متفورمین و تتراسایکلین انجام شد.
در حال حاضر در آزمایشگاه مستقر در معاونت غذا و داروی اهواز امکان Assay شیمیایی داروها وجود دارد وبه این منظور از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا Cecil CE4900 و دستگاه اسپکتروفتومتر Hach DR5000 استفاده می شود.
برای انجام تست های فیزیکی مختص قرص های مثل تست سختی، میزان فرسایش، تست میزان انحلال ماده ی دارویی و تست از همپاشی قرص از دستگاه های مارک ERWEKA استفاده می شود.
این آزمایشگاه در تاریخ 6/11/95 بصورت رسمی و با حضور دکتر دارایی مدیر اداره کل آزمایشگاه های سازمان غذا و داروی کشور افتتاح شد.
بخش بسته بندی و پلیمر
بخش پلیمر و بسته بندی با تکیه بر توانمندی های کارشناسان و امکانات دستگاهی مجهز مطابق بر استاندارد های ملی و بین المللی و با توجه به اهمیت این محصولات بر سلامتی انسان، در راستای تایید محصولات پلیمری آزمون های تخصصی مربوطه را انجام میدهد.
آزمون ها
- مهاجرت کلی پلیمرها
- شناسایی پلیمرها
- پخت لاک قوطی
- چسبندگی لاک قوطی
- یکنواختی لاک قوطی
- رطوبت و مواد فرار پلیمر
- خاکستر گیری پلیمر
- تغییرات ابعادی ظروف ساخته شده پلی پروپیلن و پلی استایرن
- میزان جذب آب ظروف ساخته شده پلی پروپیلن و پلی استایرن
- نشست پذیری ظروف ساخته شده پلی پروپیلن و پلی استایرن
- رفتار حرارتی پلیمرها
- کیفیت چاپ بروی ظروف و بسته بندی های پلیمری و ثبوت چاپ
- بعدسنجی ظروف پلیمری
- ضخامت انواع فیلم پلیمر و کاغذ و مقوا
- دانسیته فیلم پلیمری
- کنترل یکنواختی ساخت پلیمرها
- باقیمانده استخراجی پلی اتیلن و پلی آمیدها
- جداسازی لایه های بسته بندی چند لایه
- گرماژ فیلم های پلیمری و کاغذ و مقوا
- استحکام دوخت
- آزمون دلامیناسیون بسته بندی فیلم چند لایه و ساشه
- اندازه گیری وجود خلا در قوطی های کنسرو
- اندازه گیری وزن پوشش لاک قوطی
- اندازه گیری وزن پوشش قلع قوطی
- کنترل وضعیت لایه آب بندی درب قوطی
- وزن لایه آب بندی درب قوطی
- خوردگی لاک قوطی
- PH کاغذ و مقوا
- هدایت کاغذ و مقوا
- لر در کاغذ و مقوا
- خاکستر کل کاغذ و مقوا
- واکنش در برابر نور فرابنفش کاغذ و مقوا (سفید کننده نوری)
- رطوبت کاغذ و مقوا
- اندازه گیری فرمالدئید در کاغذ و مقوا
بخش آرایشی- بهداشتی
بخش آرایشی- بهداشتی با تکیه بر توانمندی های کارشناسان و امکانات دستگاهی مجهز مطابق بر استاندارد های ملی و بین المللی آزمون های تخصصی بر روی محصولاتی مانند سقید کننده ها، پاک کننده های سطوح، انواع صابون ، ، رنگ مو، شامپو و محصولات مرتبط با مو، انواع کرم، انواع دستمال کاغذی، پوشک بچه، کاغذ تیشو، خمیر دندان و محصولات مرتبط با دهان، مواد اولیه آرایشی بهداشتی، انواع محصولات آرایشی- بهداشتی انجام می پذیرد.
پذیرش نمونه و پاسخ دهی
واحد فوق شامل دو بخش تحویل نمونه و پاسخ دهی می باشد. فرآیند تحویل نمونه شامل دو مرحله پذیرش نمونه و نحوه چرخش نمونه می باشد.
پذیرش نمونه
نمونه های وارده به بخش تحویل نمونه آزمایشگاه کنترل کیفی براساس حداقل هایی است که توسط آزمایشگاه کنترل کیفی مشخص گردیده است می باشد. که ارسال این نمونه ها نیز طبق ضوابطی است که انها توسط ازمایشگاه کنترل کیفی تعیین گردیده. پس از دریافت نمونه توسط بخش تحویل نمونه و بررسی نامه های درخواستی مشتری و مقایسه نمونه ها با فرم درخواستی درصورت نبود تناقص بین آنها و نیز شرایط ارسالی صحیح نمونه، نمونه ها تحویل گرفته شده و در صورت نیاز فرم رسید مشتری این فرم به مشتری تحویل داده خواهد شد.
نحوه چرخش نمونه
نمونه ها پس از تحویل نمونه ها به بخش تحویل نمونه عملیات ثبت و کد گذاری آنها انجام شده ، آماده تحویل به بخشها می شوند. فرم تحویل نمونه جهت تحویل به بخشها تکمیل و همراه با نمونه های ثبت شده به بخش مربوطه منتقل و تحویل کارشناسان بخش داده می شود.کارشناسان پس از تحویل نمونه فرم های مربوطه را امضاء و به مسئول انتقال تحویل داده، نمونه حهت انجام آزمون در چرخه آزمایشگاهی قرار می گیرد.قبل از انتقال نمونه ها به بخشها در واحد تحویل نمونه جهت بخشهای میکروب ،شیمی،سم شناسی و بسته بندی تفکیک می گردند نمونه شاهد نیز در واحد تحویل نمونه نگهداری می شود.نمونه های وارده به بخش تحویل نمونه چنانچه فاقد کد بهداشتی ، پروانه ساخت و یا تاریخ انقضاء باشد و یا تاریخ مصرف آن گذشته باشد و نیز نمونه های خارجی که دارای مجوز ورود به کشور نباشند به عنوان نمونه های فاقد ارزش تلقی گردیده و در لیست نمونه های فاقد ارزش آزمون قرار می گیرند. که این نمونه ها به سردخانه منتقل و به مدت یک ماه تا دو ماه نگهداری و پس از آن طی یک صو.رت جلسه به امور عمومی جهت معدوم شدن تحویل داده می شود. همچنین نمونه های ارسالی به بخشها پس از انجام آزمایشات مورد نظر براساس لیست زمان بندی نگهداری در آزمایشگاه نگهداری می شوند. لازم به ذکر است نمونه های شاهدی که در انبار تحویل نمونه نگهداری می شوند نیز پس از دوماه پس از اینکه پاسخ آزمونها داده شد نیز طی یک صورت جلسه از انبار شاهد خارج و به امور عمومی تحویل داده می شوند. پس از انجام همه این مراحل پاسخ آزمونها به واحد پاسخ دهی که زیر مجموعه بخش تحویل نمونه می باشد ارسال و این واحد اقدام به ارسال پاسخ به مراکز ارسال نمونه می نماید. لازم به توضیح است که: 1-نمونه های فله که مقدار یا تعداد آنها کافی نباشد به بخش میکروب داده می شود. 2-نمونه هایی که تاریخ انقضا آنها کمتر از یک ماه باشد به بخشهای شیمی و میکروب داده می شود. 3-نمونه هایی که نحوه ارسال آنها نامناسب بوده و ظرف یا بسته آنها مخدوش و نامناسب باشد به بخش ارسال نمی شوند.
واحد نظارت و ارزیابی آزمایشگاههای همکار و مجاز و مراکز تولیدی
واحد نظارت و ارزیابی زیر نظر معاونت غذا و دارو می باشد و در این واحد در حال حاضر یک کارشناس مشغول به فعالیت می باشد. که فعالیت آن تحت نظر مدیریت آزمایشگاه بوده و به شرح زیر است:
- تدوین برنامه جهت ممیزی از آزمایشگا ههای همکار و مجاز
- تدوین برنامه جهت ممیزی از آزمایشگا ههای واحد های تولیدی
- ارزیابی آزمایشگا ههای همکار و مجاز
- ارزیابی آزمایشگاههای واحدهای تولیدی در استان
- هماهنگی با بخش های آزمایشگاه کنترل موادغذایی جهت آموزش مسئولین فنی واحدهای تولیدی
- هماهنگی با بخش های آزمایشگاه کنترل موادغذایی جهت آموزش دانشجویان
- شرکت در جلسه کمیته کارشناسی آزمایشگاه همکار و مجاز
- پیگیری در خواست های صدور و تمدید موافقت اصولی ، پروانه بهره برداری و پروانه مسئول فنی آزمایشگا ههای همکار و مجاز
- پیگیری شکایات مشتریان
- ارزیابی میزان رضایت مشتریان
واحد آموزش آزمایشگاه
واحد آموزش معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سه مدیریت دارای فعالیت می باشد که شامل واحد آموزش آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، واحد آموزش اداره نظارت بر مواد غذایی، و واحد آموزش اداره نظارت بر دارو و مواد مخدر است و هر کدام از واحد های فوق با هماهنگی آموزش معاونت و نهایتاً دانشگاه علوم پزشکی اهواز در راستای ارتقاء دانش تخصص و عمومی پرسنل اقدام به برگزاری دوره های آموزشی نموده است.
واحد آموزش آزمایشگاه هر ساله با توجه به نیاز سنجی آموزش بخش های مختلف آزمایشگاه برنامه سالیانه آموزش واحد آزمایشگاه تهیه، و پس از تصویب مدیر آزمایشگاه اقدام به برگزاری این دوره های آموزشی می نماید.
همچنین در صورت نیاز، دوره های بازآموزی جهت مسئولین فنی واحدهای تولیدی، برنامه ریزی و اجرا شده و جهت افراد ذینفع گواهی آموزش صادر می گردد.ضمناً، واحد آموزش پرونده آموزشی جهت کارشناسان آزمایشگاه را بصورت مجزا تهیه و در صورت گذراندن دوره های جدید در داخل و خارج از معاونت اقدام به بایگانی گواهی های جدید در پرونده پرسنل می نماید.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: