مزایای شگفتانگیز شیر مادر؛ از کاهش مرگ و میر تا پیشگیری از آلرژی
کارشناس اداره فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با اشاره به اهمیت تغذیه با شیر مادر، اظهار داشت: سازمانهای بهداشتی جهانی، ترویج تغذیه با شیر مادر را به عنوان سرمایهگذاری در سلامت انسانها و عاملی مهم در توسعه پایدار معرفی میکنند.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی اهواز، دکتر حسین کاملی با بیان اینکه ارتقای شاخص تغذیه با شیر مادر میتواند سالانه جان بیش از یک میلیون نفر را در جهان نجات دهد، اظهار کرد: این مهم می تواند از ۲۰ هزار مرگ مادر بر اثر سرطان پستان جلوگیری کند و بروز دیابت نوع دو را هم تا ۳۵ درصد کاهش دهد.
وی با اشاره به اینکه تغذیه با شیر مادر، سالانه مبالغ هنگفتی را برای دولتها و خانوادهها صرفهجویی میکند، افزود: افزایش ضریب هوشی نوزادان، ایجاد ارتباط عاطفی قوی بین مادر و نوزاد و تکامل شخصیت روانی-اجتماعی کودک از دیگر مزایای این نوع تغذیه است.
کاملی در ادامه بیان کرد: کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، کاهش چربیهای پرخطر و کنترل وزن مادران و نوزادان از جمله فواید تغذیه با شیر مادر برای مادران است.
کارشناس اداره فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با تاکید بر اینکه شیر مادر حاوی آنتیبادیهایی است که از مادر به نوزاد منتقل شده و سیستم ایمنی او را تقویت میکند و از او در برابر بیماریها محافظت میکند، گفت: تغذیه با شیر مادر از دو طریق با حذف پروتئینهای غیرانسانی موجود در شیر خشک و جذب آنتیژن از طریق لوله گوارش و تولید آنتیبادی ترشحی در شیر مادرمیتواند در پیشگیری از آلرژی نوزادان موثر باشد.
کاملی همچنین در بخش دیگری به نکاتی در مورد شیر خشک اشاره کرد و گفت: به جز شیرهای رژیمی و خاص که با تجویز پزشکان متخصص برای نوزادان با مشکلات گوارشی یا بیماریهای خاص تجویز میشوند، شیرخشکها عموماً مزیت خاصی نسبت به هم ندارند و میتوان برندهای مختلف را به صورت جایگزین استفاده کرد.
این کارشناس به مادران توصیه کرد: مادران میتوانند با شروع غذای کمکی (بعد از شش ماهگی و به ویژه بعد از یک سالگی)، میزان مصرف شیر خشک را به میزان زیادی کاهش دهند.
وی احتمال انتقال عفونت از طریق وسایل آمادهسازی شیر خشک و سیستم لولهکشی آلوده، از معایب مهم تغذیه با شیر خشک است، یادآور شد: برخی مطالعات نشان دادهاند که شیشه شیرهای پلاستیکی حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است به شیر خشک نفوذ کنند، به ویژه هنگام گرم شدن یا افزودن آب گرم.
کاملی در پایان خاطرنشان کرد: شیر خشک به دلیل وجود عناصر مختلف، ممکن است در دستگاه گوارش نوزاد مشکل ایجاد کند و هضم آن دشوار باشد. همچنین، به دلیل داشتن قند مصنوعی زیاد، میتواند سبب اضافه وزن و چاقی و افزایش خطر ابتلا به دیابت شود.
نظر دهید