• 1403/01/11 - 12:20
  • - تعداد بازدید: 34
  • - تعداد بازدیدکننده: 27
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

توصیه های تغذیه ای برای نوزادان

یکی از موضوعاتی که به عنوان دغدغه بسیاری از پدرو مادرها شناخته می‌شود، تغذیه نوزادان است. داشتن دانش کافی درباره این مسئله می‌تواند به ما کمک کند تا سلامت نوزادان در سال‌های ابتدایی تضمین شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی اهواز، یکی از موضوعاتی که به عنوان دغدغه بسیاری از پدرو مادرها شناخته می‌شود، تغذیه نوزادان است. داشتن دانش کافی درباره این مسئله می‌تواند به ما کمک کند تا سلامت نوزادان در سال‌های ابتدایی تضمین شود.

در این زمینه با دکتر مهرداد ناطق زاده رئیس اداره تحقیق، توسعه، آموزش مردمی و اطلاع رسانی معاونت غذا و داروی اهواز گفت و گو کردیم.

ناطق زاده در این زمینه می گوید: باید توجه داشت که بهترین تغذیه برای نوزادان تغذیه با شیر مادر است و  شیر مادر یک منبع غذایی غنی برای نوزادان است. یک ترکیب عالی از ویتامین ها، پروتئین و چربی است. یعنی تمام موادی که نوزادتان به آن نیاز دارد. همچنین در مقایسه با شیر خشک، به راحتی هضم می شود.

وی با بیان اینکه شیر مادر شامل آنتی بادی هایی است که برای مقابله با ویروس ها و باکتری ها کمک می کند.افزود:  احتمال بروز بیماری هایی مانند آسم یا آلرژی را پایین می آورد. همچنین کودکانی که در شش ماه اول شیر مادر خورده اند، به احتمال کمتری به عفونت گوش، بیماری های دستگاه تنفسی و اسهال مبتلا می شوند. از سوی دیگر مراجعه کمتری به مطب پزشک خواهند داشت.

رئیس اداره تحقیق، توسعه، آموزش مردمی و اطلاع رسانی معاونت غذا و داروی اهواز ادامه داد: در برخی مطالعات نشان داده شده است که شیر مادر با آی کیو بالاتر کودکان ارتباط مستقیمی دارد. از سوی دیگر ارتباط فیزیکی نزدیک مادر یا نوزاد، تماس پوست با پوست و ارتباط چشمی همگی به ارتباط گرفتن نوزاد با مادر و احساس امنیت کمک بسیاری می کند.

ناطق زاده با اشاره به اینکه  نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، به احتمال بیشتری مقدار وزن متناسب تری اضافه می کنند و دچار اضافه وزن نمی شوند، گفت: شیردهی با شیر مادر نقشی اساسی در پیشگیری از بیماری هایی همچون دیابت، چاقی و برخی سرطان ها دارد.

وی به مزایای شیردهی برای مادر اشاره کرد و افزود: شیردهی مادر به نوزاد باعث سوختن چربی‌های اضافی می‌شود. بنابراین در کاهش وزن اضافی ناشی از بارداری کمک می‌کند، باعث آزادسازی هورمون اکسی‌توسین می‌شود که خود در بازگشت رحم به اندازه‌ی پیش از زمان بارداری و کاهش خونریزی رحم بعد از تولد می‌شود. هم‌چنین شیر دادن به نوزاد در کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه، سرطان تخمدان  نقش دارند.

این دکتر داروساز با تاکید بر اینکه بهتر است شیردهی بلافاصله بعد از تولد آغاز شود، تصریح کرد: این کار می‌تواند شیردهی موفق در آینده را ضمانت کند. در هفته‌های آخر قبل از تولد و چند روز بعد از تولد، سینه‌ها اولین شیر ایده‌آل را تولید می‌کنند که آغوز نام دارد. این شیر غلیظ، زرد رنگ و اندک ولی در عین حال حاوی پادتن‌ها، قند، پروتئین و مواد معدنی زیادی است که نوزاد کاملاً سیر ‌می‌شود.

ناطق زاده در ادامه خاطرنشان کرد: از مزایای این شیر این است که به پیشرفت (بهبود) دستگاه گوارش نوزاد کمک می‌کند و آن را برای هضم شیر مادر آماده می‌کند.

رئیس اداره تحقیق، توسعه، آموزش مردمی و اطلاع رسانی معاونت غذا و داروی اهواز در بخش دیگری یادآوری کرد: در مواردی پیش می آید که به دلایل مختلف مادر امکان شیر دهی به نوزاد خود را ندارد در این موارد باید توجه داشت که   بجز در مواردی که پزشک به دلیل شرایط خاص نوزاد یا بیماری های زمینه ای آن شیر خشک خاصی تجویز می نماید  در سایر موارد تفاوت خاصی بین برندها و نام های تجاری شیرخشک ها وجود ندارد و نوزاد می تواند از هر نمونه یا برند شیرخشکی استفاده نماید.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه در این زمینه آن است که شرایط سنی طفل رعایت شود یعنی اگر نوزاد تا سن 6 ماه است می تواند از هربرندی شیر شماره 1 و یا اگر بین 6 تا 12 ماه است از هر برندی شیر شماره 2 و اگر بالای یکسال است از شیر با لاتر از یکسال و از هرنام تجاری استفاده کند.

ناطق زاده همچنین اظهار کرد: نکته قابل توجه آن است که در موارد نادر هنگام تغییر برند شیر خشک  ممکن است کودک دچار اسهال خفیفی شود که در بسیاری از موارد خود محدود شونده است و  باید توجه داشت که در صورت تغیر در برند شیرخشک نوزاد  قبل از استفاده، حتما شیشه شیر نوزاد بخوبی شسته  شود.

 

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 1201
کلمات کلیدی
حمیدرضا قاسمی
خبرنگار

حمیدرضا قاسمی